ΜΕΝΟΥ

Pages

Καγιανάς με ντομάτα και Καλαματιανό λουκάνικο

Μία κλασική συνταγή από τον που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε












~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 8 αβγά
  • 600 γραμ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 κουτ σούπας τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 μικρή κουταλίτσα πελτέ
  • 1 φλιτζ του καφέ Καλαματιανό ελαιόλαδο
  • 350 γραμ Καλαματιανό λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τις ροδέλες του λουκάνικου. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.
  • Μέσα στο λάδι που τηγανίστικε το λουκάνικο ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι, το σοτάρετε για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις τριμμένες ντομάτες. 
  • Για το καλό χρώμα του καγιανά μας ρίξτε μέσα 1 κουταλίτσα πελτέ και ανακατεύτε. Αφήστε τη ντομάτα και το κρεμμύδι να μαγειρευτούν ήρεμα μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. 
  • Ρίξτε πάλι στο τηγάνι τα λουκάνικα.
  • Κτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ αλατίζοντάς τα ελαφρά γιατί το λουκάνικο έχει ήδη αλάτι και ρίξτε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αδειάστε τα μέσα στο τηγάνι. Αρχίστε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά να σφίξουν και σερβίρετε ζεστή την ομελέτα σε πιατέλα.

Σημ:
Το Καλαματιανό λουκάνικο είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά όλης της Ελλάδας. Αρωματίζεται με φλούδα πορτοκαλιού. Είναι πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό. Συνδυάζεται τέλεια με τον ντοματένιο καγιανά.

Πηγή - Elias Mamalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου