~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 8 αβγά
- 600 γραμ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 2 κουτ σούπας τριμμένο κρεμμύδι
- 1 μικρή κουταλίτσα πελτέ
- 1 φλιτζ του καφέ Καλαματιανό ελαιόλαδο
- 350 γραμ Καλαματιανό λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τις ροδέλες του λουκάνικου. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.
- Μέσα στο λάδι που τηγανίστικε το λουκάνικο ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι, το σοτάρετε για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις τριμμένες ντομάτες.
- Για το καλό χρώμα του καγιανά μας ρίξτε μέσα 1 κουταλίτσα πελτέ και ανακατεύτε. Αφήστε τη ντομάτα και το κρεμμύδι να μαγειρευτούν ήρεμα μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
- Ρίξτε πάλι στο τηγάνι τα λουκάνικα.
- Κτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ αλατίζοντάς τα ελαφρά γιατί το λουκάνικο έχει ήδη αλάτι και ρίξτε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αδειάστε τα μέσα στο τηγάνι. Αρχίστε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά να σφίξουν και σερβίρετε ζεστή την ομελέτα σε πιατέλα.
Σημ:
Το Καλαματιανό λουκάνικο είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά όλης της Ελλάδας. Αρωματίζεται με φλούδα πορτοκαλιού. Είναι πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό. Συνδυάζεται τέλεια με τον ντοματένιο καγιανά.
Πηγή - Elias Mamalakis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου