Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 2 φιλέτα χοιρινά σε κομματάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 4 κουτ. σούπας γούστερ σος
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το κρέας μαζί με το σκόρδο, τη γούστερ σος, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά σε μεγάλο μπολ.
- Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Σοτάρουμε πρώτα το κρέας σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό και τη μαρινάτα και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγες κουταλιές κρύο νερό και το προσθέτουμε στο κρέας.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει η σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου