Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό και 2 κρόκους
- 30 γρ. ρικότα
- 1 βανίλια
- Αλάτι 1/4 κ.γ.
- 2 φύλλο σφολιάτα
- 200 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπόλ.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ρικότα, τη βανίλια και το αλάτι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το αυγό και το χτυπάμε με 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια.
- Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια κουταλιά απο το μίγμα της κρέμας τυριού και μια κουταλιά μαρμελάδα.
- Τυλίγουμε το κομμάτι σε ρολό ή το κλείνουμε σαν φάκελο και το τοποθετούμε στο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια της σφολιάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου