ΜΕΝΟΥ

Pages

Σφολιατίνια γεμιστά με τυρί κρέμα και μαρμελάδα


Μία γλυκιά συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό και 2 κρόκους
  • 30 γρ. ρικότα
  • 1 βανίλια
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • 2 φύλλο σφολιάτα
  • 200 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη. 
  • Προθερμάινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπόλ. 
  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. 
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ρικότα, τη βανίλια και το αλάτι. 
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αυγό και το χτυπάμε με 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια. 
  • Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια κουταλιά απο το μίγμα της κρέμας τυριού και μια κουταλιά μαρμελάδα. 
  • Τυλίγουμε το κομμάτι σε ρολό ή το κλείνουμε σαν φάκελο και το τοποθετούμε στο ταψί. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια της σφολιάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου