ΜΕΝΟΥ

Pages

Εξωτικά κεφτεδάκια γαλοπούλας



Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 15 λεπτά
Μαγείρεμα : 25 λεπτά








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά  ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ανανά από κονσέρβα σε κομματάκια (κρατάμε το σιρόπι)
  • 6 κουτ. σούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
  • ρύζι μπασμάτι
  • 1/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλάθουμε τον κιμά με αλάτι και πιπέρι και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια. 
  • Τα τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο για 8 λεπτά περίπου. 
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι και τον μαϊντανό ή τον κόλιαντρο (κρατάμε λίγα φύλλα για το σερβίρισμα). 
  • Κάνουμε στην άκρη τα κεφτεδάκια και στο κενό του τηγανιού, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον ανανά, λίγο σιρόπι από τον ανανά και τα αμύγδαλα. 
  • Αφήνουμε το φαγητό μας να «τραβήξει» λίγο και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου