Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 15 λεπτά
Μαγείρεμα : 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ανανά από κονσέρβα σε κομματάκια (κρατάμε το σιρόπι)
- 6 κουτ. σούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 2 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
- ρύζι μπασμάτι
- 1/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλάθουμε τον κιμά με αλάτι και πιπέρι και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια.
- Τα τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο για 8 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι και τον μαϊντανό ή τον κόλιαντρο (κρατάμε λίγα φύλλα για το σερβίρισμα).
- Κάνουμε στην άκρη τα κεφτεδάκια και στο κενό του τηγανιού, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον ανανά, λίγο σιρόπι από τον ανανά και τα αμύγδαλα.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να «τραβήξει» λίγο και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου