Μία απλή πίτσα για όλη την οικογένεια
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας,
Προετοιμασία : 30 λεπτά
Αναμονή : 20 ώρες
Μαγείρεμα : 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 τεμάχια
Για τη ζύμη- 120 γρ. αλεύρι σταρένιο
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
- 1 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
- έξτρα αλεύρι
- 2 μπάλες μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
- 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- σάλτσα ντομάτα της αρεσκείας σας
- ολόκληρα φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο
- αλάτι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μεγάλο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ένα σημείο της κουζίνας για περίπου 18 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Την επομένη, αλευρώνουμε έναν πάγκο και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και τους δίνουμε σχήμα μπάλας. Ισως η ζύμη να κολλάει ελαφρά, αλλά αν χρειαστεί, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τις μπάλες σε αλευρωμένο ταψί, το καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτσας με μια λεπτή στρώση σάλτσας και πάνω της απλώνουμε μία μπάλα μοτσαρέλας για κάθε πίτσα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα και τοποθετούμε όσα φύλλα βασιλικού θέλουμε στην κάθε πίτσα. Τελειώνουμε με αρκετό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Μεταφέρουμε την πίτσα απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου με τη βοήθεια ενός δίσκου και την ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Την κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου