ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα Μαργαρίτα χωρίς ζύμωμα


Μία απλή πίτσα για όλη την οικογένεια

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας,
Προετοιμασία : 30 λεπτά
Αναμονή : 20 ώρες
Μαγείρεμα : 15 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 τεμάχια
Για τη ζύμη
  • 120 γρ. αλεύρι σταρένιο
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • 1 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • έξτρα αλεύρι
Για τη γέμιση
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • σάλτσα ντομάτα της αρεσκείας σας
  • ολόκληρα φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μεγάλο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα. 
  • Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ένα σημείο της κουζίνας για περίπου 18 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  • Την επομένη, αλευρώνουμε έναν πάγκο και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. 
  • Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και τους δίνουμε σχήμα μπάλας. Ισως η ζύμη να κολλάει ελαφρά, αλλά αν χρειαστεί, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. 
  • Μεταφέρουμε τις μπάλες σε αλευρωμένο ταψί, το καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. 
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτσας με μια λεπτή στρώση σάλτσας και πάνω της απλώνουμε μία μπάλα μοτσαρέλας για κάθε πίτσα. 
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα και τοποθετούμε όσα φύλλα βασιλικού θέλουμε στην κάθε πίτσα. Τελειώνουμε με αρκετό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. 
  • Μεταφέρουμε την πίτσα απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου με τη βοήθεια ενός δίσκου και την ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα. 
  • Την κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου