ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιτάρια γεμιστά


Ενα καταπληκτικό ορεκτικό που πρέπει να το δοκιμάσετε


Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 30 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 μανιτάρια
  • 12 μανιτάρια μεγάλου μεγέθους
  • 6 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού φέτα τριμμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  • 1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βγάζουμε τις αγκινάρες από την κατάψυξη, τις αφήνουμε να αποψυχθούν ελαφρά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την αγκινάρα. 
  • Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. 
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. 
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. 
  • Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι προσεκτικά. 
  • Γεμίζουμε με κουτάλι το άνοιγμα των μανιταριών. 
  • Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με τη φρυγανιά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα απλώνουμε σε ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο. 
  • Τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά και τα σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου