Ενα καταπληκτικό ορεκτικό που πρέπει να το δοκιμάσετε
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 μανιτάρια
- 12 μανιτάρια μεγάλου μεγέθους
- 6 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού φέτα τριμμένη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (το ξύσμα)
- 1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βγάζουμε τις αγκινάρες από την κατάψυξη, τις αφήνουμε να αποψυχθούν ελαφρά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την αγκινάρα.
- Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι προσεκτικά.
- Γεμίζουμε με κουτάλι το άνοιγμα των μανιταριών.
- Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με τη φρυγανιά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα απλώνουμε σε ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο.
- Τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά και τα σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου