ΜΕΝΟΥ

Pages

Αγριογούρουνο σαλμί



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 2 ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας :

Συστατικά
  • 1½ κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο σε ολόκληρες σκελίδες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα
  • 1 μπουκάλι μπίρα
  • ½ μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 4 δαφνόφυλλα
  • μερικούς κόκκους πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο το αγριογούρουνο με τη μαρινάδα του, φροντίζοντας να σκεπάζονται καλά όλα τα κομμάτια.
  • Πριν μαγειρέψουμε, στραγγίζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Σοτάρουμε το κρέας σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προς το τέλος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και αυτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
  • Ενόσω ψήνεται, μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό, το οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με τη μαρινάδα.
  • Μόλις ψηθεί καλά το κρέας, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
  • Βάζουμε τη σάλτσα με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών και την πολτοποιούμε.
  • Σερβίρουμε τη σάλτσα επάνω στο κρέας και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή με χοντρό μακαρόνι.

Πηγή - cookbook.gr
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 31/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου