¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 2 ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1½ κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες
- 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο σε ολόκληρες σκελίδες
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 1 μπουκάλι μπίρα
- ½ μπουκάλι κρασί κόκκινο
- 4 δαφνόφυλλα
- μερικούς κόκκους πιπέρι
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο το αγριογούρουνο με τη μαρινάδα του, φροντίζοντας να σκεπάζονται καλά όλα τα κομμάτια.
- Πριν μαγειρέψουμε, στραγγίζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σοτάρουμε το κρέας σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προς το τέλος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και αυτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
- Ενόσω ψήνεται, μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό, το οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με τη μαρινάδα.
- Μόλις ψηθεί καλά το κρέας, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
- Βάζουμε τη σάλτσα με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών και την πολτοποιούμε.
- Σερβίρουμε τη σάλτσα επάνω στο κρέας και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή με χοντρό μακαρόνι.
Πηγή - cookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 31/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου