ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαράκι με λιαστή ντομάτα και κρέμα γάλακτος

Εύκολο πιάτο με γεμάτη γεύση για το μεσημεριανό σας γεύμα

Απαιτούμενος χρόνος : 30΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 -4 άτομα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 φρεσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους (από σπάλα)
  • 1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 80 γραμμάρια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

  • Ρυθμίζουμε την εστία της κουζίνας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, σοτάρουμε το μοσχαράκι κομμένο σε κύβους. 
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι, τα φέρνουμε μια βόλτα και συνεχίζουμε με το εστραγκόν.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι με κλειστό καπάκι για περίπου 45 λεπτά. 
  • Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος μια ωραία ιδέα είναι να βάλουμε στην κρέμα και λίγο καρύδι τριμμένο, γιατί δίνει πολύ ωραίο άρωμα - και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα του και τον πουρέ.

Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα
  • Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. 
  • Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. 
  • Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου