Εύκολο πιάτο με γεμάτη γεύση για το μεσημεριανό σας γεύμα
Απαιτούμενος χρόνος : 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 -4 άτομα
Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα
Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 30΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 -4 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 φρεσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν
- αλάτι και πιπέρι
- 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους (από σπάλα)
- 1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
- 80 γραμμάρια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
- 1 κύβο λαχανικών
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Τριμμένη παρμεζάνα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ρυθμίζουμε την εστία της κουζίνας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, σοτάρουμε το μοσχαράκι κομμένο σε κύβους.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι, τα φέρνουμε μια βόλτα και συνεχίζουμε με το εστραγκόν.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι με κλειστό καπάκι για περίπου 45 λεπτά.
- Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος μια ωραία ιδέα είναι να βάλουμε στην κρέμα και λίγο καρύδι τριμμένο, γιατί δίνει πολύ ωραίο άρωμα - και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα του και τον πουρέ.
Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα
- Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου