Hμέρα προβολής 03/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τους πλιγουροκεφτέδες:- 1 φλ. ψιλό πλιγούρι
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 κ.σ. πελτέ καυτερής πιπεριάς (ή σάλτσα τσίλι)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 ματσ. μαϊντανό
Για τον κιμά:
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ¼ κ.γ. κανέλλα
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μίξερ.
- Πλένουμε το πλιγούρι και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μουλιασμένο πλιγούρι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ καυτερής πιπεριάς, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον πουρέ πατάτας σιγά σιγά, ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μπουκίτσες τους πλιγουροκεφτέδες.
- Στη συνέχεια, κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα και την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Όταν μαγειρευτεί και πιεί τα υγρά του, δένουμε με το βούτυρο.
- Σερβίρουμε τους πλιγουροκεφτέδες με τον κιμά, προσθέτουμε κρεμμύδι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου