ΜΕΝΟΥ

Pages

Τσι κιοφτέ με πατάτες

Μία καταληκτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Hμέρα προβολής 03/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τους πλιγουροκεφτέδες:
  • 1 φλ. ψιλό πλιγούρι
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ καυτερής πιπεριάς (ή σάλτσα τσίλι)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 ματσ. μαϊντανό

Για τον κιμά:
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. κανέλλα
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μίξερ.
  • Πλένουμε το πλιγούρι και το στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το μουλιασμένο πλιγούρι. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ καυτερής πιπεριάς, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον πουρέ πατάτας σιγά σιγά, ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μπουκίτσες τους πλιγουροκεφτέδες.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα και την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους. 
  • Προσθέτουμε λίγο νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Όταν μαγειρευτεί και πιεί τα υγρά του, δένουμε με το βούτυρο.
  • Σερβίρουμε τους πλιγουροκεφτέδες με τον κιμά, προσθέτουμε κρεμμύδι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου