ΜΕΝΟΥ

Pages

Βοδινό στον φούρνο με σάλτσα γκρέιβι


Μία σούπερ συνταγή με βοδινό και σάλτσαγια το γιορτινό τραπέζι

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 1 ώρα και 20 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό βοδινό (ουρά)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη ή 2 κουτ. γλυκού κανονική
  • 1 κουτ. γλ. αλεύρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κιλό καρότα κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα

  • 250 γρ. ζωμό κρέατος
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
  • 25 γρ. βούτυρο


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. 
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μουστάρδα και αλείφουμε το κρέας μας απ' όλες τις πλευρές. 
  • Βάζουμε σε ταψί τα καρότα, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, τα μυρωδικά και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. 
  • Τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στη συνέχεια τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το πώς θέλουμε ψημένο το κρέας μας. 
  • Βγάζουμε σε μια πιατέλα το κρέας μαζί με τα καρότα. 
  • Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. 
  • Μεταφέρουμε στη συνέχεια σε κατσαρόλα τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί, αφού έχουμε ξύσει τις «καραμέλες» από το ταψί, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. 
  • Δένουμε τη σάλτσα μας προσθέτοντας το κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα σε λίγο κρύο νερό. 
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Γκρέιβι, σάλτσα (Gravy sauce) Σάλτσα που φτιάχνεται από συμπυκνωμένους χυμούς κρέατος ή λαχανικών και σάλτσα βουτύρου.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου