Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 1 ώρα και 20 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κιλό βοδινό (ουρά)
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη ή 2 κουτ. γλυκού κανονική
- 1 κουτ. γλ. αλεύρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κιλό καρότα κομμένα στη μέση κατά μήκος
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα
- 250 γρ. ζωμό κρέατος
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
- 25 γρ. βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μουστάρδα και αλείφουμε το κρέας μας απ' όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε σε ταψί τα καρότα, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, τα μυρωδικά και από πάνω τοποθετούμε το κρέας.
- Τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στη συνέχεια τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με το πώς θέλουμε ψημένο το κρέας μας.
- Βγάζουμε σε μια πιατέλα το κρέας μαζί με τα καρότα.
- Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Μεταφέρουμε στη συνέχεια σε κατσαρόλα τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί, αφού έχουμε ξύσει τις «καραμέλες» από το ταψί, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
- Δένουμε τη σάλτσα μας προσθέτοντας το κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα σε λίγο κρύο νερό.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Γκρέιβι, σάλτσα (Gravy sauce) Σάλτσα που φτιάχνεται από συμπυκνωμένους χυμούς κρέατος ή λαχανικών και σάλτσα βουτύρου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου