Μοναδικές προτάσεις για όλη την οικογένεια
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 10 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 300 γρ. αρακά
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
- 200 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. γλυκού χαρίσα
- 4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Τα τελευταία 2 λεπτά, προσθέτουμε τον αρακά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε σε μπολάκι τη χαρίσα με το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλάτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί στο μπολ σερβιρίσματος.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου