ΜΕΝΟΥ

Pages

Κριθαράκι με ζαμπόν και αρακά


Μοναδικές προτάσεις για όλη την οικογένεια

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 10 λεπτά









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά  ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 300 γρ. αρακά
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
  • 200 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού χαρίσα
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση  ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 
  • Τα τελευταία 2 λεπτά, προσθέτουμε τον αρακά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Χτυπάμε σε μπολάκι τη χαρίσα με το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί στο μπολ σερβιρίσματος. 
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου