~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-5 άτομα
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- 1 μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουτ σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλεύρι για το αλεύρωμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζετε το πράσο από τα εξωτερικά του φύλλα, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και κατόπιν κάθε κομμάτι το ψιλοκόβετε.
- Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο νερό, ρίχνετε το πράσο και το μαραίνετε καλά, ρίχνετε το λάδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ρίχνετε μέσα το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αβγό και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα γαρνιρισμένα με πατατούλες τηγανητές.
Πηγή - Elias Mamalakis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου