ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτεδάκια αρωματισμένα με πορτοκάλι


Μια καταπληκτική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-5 άτομα
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το αλεύρωμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

  • Καθαρίζετε το πράσο από τα εξωτερικά του φύλλα, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και κατόπιν κάθε κομμάτι το ψιλοκόβετε.
  • Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο νερό, ρίχνετε το πράσο και το μαραίνετε καλά, ρίχνετε το λάδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ρίχνετε μέσα το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αβγό και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα γαρνιρισμένα με πατατούλες τηγανητές.

Πηγή - Elias Mamalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου