Μία σουπερ σούπα για το γιορτινό σας τραπέζι
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 - 10 άτομα
- 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 7 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 6 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 4 μαραθόριζες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 3 αβγά
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Bάζουμε τη γαλοπούλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό (που να τη σκεπάζει) και τη βράζουμε για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Mε προσοχή, γιατί στη συνέχεια θα την ψήσουμε στον φούρνο, αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το νερό στο οποίο έβρασε και κρατάμε δύο φλιτζάνια ζωμό για το μαγείρεμα της γέμισης.
- Pίχνουμε όλα τα υλικά στον ζωμό εκτός από το ρύζι, το λεμόνι και τα αβγά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε τη φωτιά και χτυπάμε τα αβγά καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι και στη συνέχεια, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, προσθέτουμε στα αβγά ζωμό από τη σούπα με αργό ρυθμό μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου