Μία συνταγή από τον Ηλία Δερμιτζόγλου που θα σας ενθουσιασει.
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 10+15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 φιλέτα σολομού (150 γρ. το καθένα)
- 750 γρ. πατατούλες
- 750 γρ. αρακά και φασόλια χάντρες ή κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα λαχανικά
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα) + λίγο επιπλέον για τα λαχανικά
- 2-3 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατατούλες κομμένες στη μέση για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τον αρακά και τα φασόλια.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ, το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τον δυόσμο.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα περιχύνουμε με το αρωματικό λαδολέμονο.
- Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά ή στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα τα λαχανικά και από πάνω τον σολομό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου