ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός με πατάτες και λαχανικά


Μία συνταγή από τον Ηλία Δερμιτζόγλου που θα σας ενθουσιασει.

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Μαγείρεμα : 10+15 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 φιλέτα σολομού (150 γρ. το καθένα)
  • 750 γρ. πατατούλες
  • 750 γρ. αρακά και φασόλια χάντρες ή κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα λαχανικά
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα) + λίγο επιπλέον για τα λαχανικά
  • 2-3 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατατούλες κομμένες στη μέση για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τον αρακά και τα φασόλια. 
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο. 
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ, το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τον δυόσμο. 
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα περιχύνουμε με το αρωματικό λαδολέμονο. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά ή στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε στα πιάτα τα λαχανικά και από πάνω τον σολομό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου