ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουκιές με καπνιστό σολομό και κρέμα ανθότυρου


Ενα εορταστικό ορεκτικό για τους φίλους σας
 
Προετοιμασία : 15'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 16 μερίδες
  • 200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε 16 κομμάτια
  • 16 μικρές φέτες από ψωμί ολικής άλεσης (ή 8 μεγαλύτερες, κομμένες στη μέση)

Για την κρέμα
  • 100 γρ. ανθότυρο, χτυπημένο με πιρούνι
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την κρέμα

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας (ανθότυρο, γιαούρτι, χυμός λεμονιού, άνηθος, αλατοπίπερο) σε ένα μπολ, ώσπου να γίνουν ομοιογενές μείγμα.


  • Προθερμαίνουμε το γκριλ. 
  • Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (εναλλακτικά, τις ροδίζουμε στη φρυγανιέρα).
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αλείφουμε γενναιόδωρα την κάθε μία με την κρέμα ανθότυρου. 
  • Συμπληρώνουμε με 1 κομμάτι σολομού σε κάθε φέτα και σερβίρουμε.

Συμβουλές

  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα ανθότυρου από την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να προσθέσουμε τον άνηθο (τον ανακατεύουμε στην κρέμα την ώρα του σερβιρίσματος).
  • Αντί για καπνιστό σολομό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 μικρό βαζάκι κόκκινο μπρικ (30 γρ.) ή 100 γρ. καπνιστή πέστροφα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου