Ενα εορταστικό ορεκτικό για τους φίλους σας
Προετοιμασία : 15'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 16 μερίδες
- 200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε 16 κομμάτια
- 16 μικρές φέτες από ψωμί ολικής άλεσης (ή 8 μεγαλύτερες, κομμένες στη μέση)
Για την κρέμα
- 100 γρ. ανθότυρο, χτυπημένο με πιρούνι
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την κρέμα - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας (ανθότυρο, γιαούρτι, χυμός λεμονιού, άνηθος, αλατοπίπερο) σε ένα μπολ, ώσπου να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (εναλλακτικά, τις ροδίζουμε στη φρυγανιέρα).
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αλείφουμε γενναιόδωρα την κάθε μία με την κρέμα ανθότυρου.
- Συμπληρώνουμε με 1 κομμάτι σολομού σε κάθε φέτα και σερβίρουμε.
Συμβουλές
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα ανθότυρου από την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να προσθέσουμε τον άνηθο (τον ανακατεύουμε στην κρέμα την ώρα του σερβιρίσματος).
- Αντί για καπνιστό σολομό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 μικρό βαζάκι κόκκινο μπρικ (30 γρ.) ή 100 γρ. καπνιστή πέστροφα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου