ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με ντομάτα, πατάτα, μπέικον και σπανάκι


Μία μοναδική συνταγή για τους φίλους μακαρονάδες.

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 5΄
Μαγείρεμα : 35΄








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πατάτα και το σκόρδο για 4 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 επιπλέον λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και το κρασί και στη συνέχεια βάζουμε τον ζωμό μαζί με την ντομάτα και τη ζάχαρη. 
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει γαι 20 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτουμε το σπανάκι στη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει ακόμη 10 λεπτά. 
  • Την ώρα που ετοιμάζεται η σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε. Ελέγχουμε το αλάτι στη σάλτσα και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι. 
  • Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. 
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. 
  • Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου