Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 5΄
Μαγείρεμα : 35΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πατάτα και το σκόρδο για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 επιπλέον λεπτά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και το κρασί και στη συνέχεια βάζουμε τον ζωμό μαζί με την ντομάτα και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει γαι 20 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το σπανάκι στη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει ακόμη 10 λεπτά.
- Την ώρα που ετοιμάζεται η σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε. Ελέγχουμε το αλάτι στη σάλτσα και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι.
- Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου