ΜΕΝΟΥ

Pages

Ραβιόλια Σαρδηνίας


Μία Ιταλική πρόταση για το μεσημεριανό σας πιάτο
 
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 15 λεπτά
Αναμονή : 30 λεπτά
Μαγείρεμα : 6-8 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τα ραβιόλια
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 αβγό (τον κρόκο του)
  • 120 ml νερό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 8-10 φύλλα φασκόμηλου
  • 10 νήματα σαφράν διαλυμένα σε 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό
  • πεκορίνο τριμμένο
  • αλάτι

Για τη γέμιση
  • 800 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 200 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα μέντας ή δυόσμου ψιλοκομμένα
  • πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε τις πατάτες σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ετοιμάζουμε τα ραβιόλια ανακατεύοντας τα υλικά της, μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη, την οποία αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
  • Επειτα ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 10 εκ. 
  • Βάζουμε σε κάθε δίσκο λίγη γέμιση, αλείφουμε τη ζύμη με λίγο νερό και κλείνουμε. 
  • Οταν τελειώσουν τα υλικά μας, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά. 
  • Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και το σαφράν. 
  • Αφήνουμε για ένα λεπτό και περιχύνουμε τα ραβιόλια με τη σάλτσα βουτύρου. 
  • Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί και πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου