Μία Ιταλική πρόταση για το μεσημεριανό σας πιάτο
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 15 λεπτά
Αναμονή : 30 λεπτά
Μαγείρεμα : 6-8 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τα ραβιόλια- 300 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 αβγό (τον κρόκο του)
- 120 ml νερό
- 50 γρ. βούτυρο
- 8-10 φύλλα φασκόμηλου
- 10 νήματα σαφράν διαλυμένα σε 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό
- πεκορίνο τριμμένο
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 800 γρ. πατάτες βρασμένες
- 200 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας φύλλα μέντας ή δυόσμου ψιλοκομμένα
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε τις πατάτες σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε τα ραβιόλια ανακατεύοντας τα υλικά της, μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη, την οποία αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Επειτα ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 10 εκ.
- Βάζουμε σε κάθε δίσκο λίγη γέμιση, αλείφουμε τη ζύμη με λίγο νερό και κλείνουμε.
- Οταν τελειώσουν τα υλικά μας, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-8 λεπτά.
- Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και το σαφράν.
- Αφήνουμε για ένα λεπτό και περιχύνουμε τα ραβιόλια με τη σάλτσα βουτύρου.
- Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί και πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου