Μία γλυκιά πρόταση από την Φεϋρούζ- Ελένη Κιλτσικσή
Ημέρα προβολής 03/12/14.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τον χυλό:
Για τη γέμιση:
Για το σιρόπι:
Για το σιρόπι:
Για τη γέμιση:
Πηγή - Chef On Air
Ημέρα προβολής 03/12/14.
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- ¼ φλ. σιμιγδάλι
- ¼ φλ. αλεύρι
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. νερό
- 7 γρ. μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 100 γρ. καρύδια
- Ασπράδι από 1 αβγό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou (για το σερβίρισμα)
Για το σιρόπι:
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλλας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τον χυλό: - Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό (χλιαρό), τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ψιλό σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
- Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη να φουσκώσει. Αν σφίξει πολύ ο χυλός αραιώνουμε με λίγο νερό.
- Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι μεγάλες κουταλιές από το χυλό και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μόνο από τη μία πλευρά.
Για το σιρόπι:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη φέτα λεμόνι και το ξυλάκι κανέλλας.
- Τα βράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
- Καβουρδίζουμε τα φιστίκια και τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Εναλλακτικά, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και τους ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
- Έπειτα τρίβουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια και καρύδια στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ασπράδι, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τη γέμιση με τους ξηρούς καρπούς στη μέση της ζύμης.
- Κλείνουμε τα ταρτάκια, σαν μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες, και τα βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
- Αφού ψηθούν σιροπιάζουμε τα ταρτάκια και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με σύκο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου