ΜΕΝΟΥ

Pages

Μασχαράκι με κονιάκ

Μία συνταγή της Ελένης Ψυχούλη στο Chef on Air

Ημέρα προβολής 01/12/14.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 κιλό μοσχάρι χτένι
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα σωτάρουμε στη χύτρα σε βούτυρο και ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 
  • Σβήνουμε με το κονιάκ. 
  • Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού, τις φλούδες πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
  • Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και μαγειρεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά από τη στιγμή που θα σφυρίξει και το αφήνουμε άλλα 25 λεπτά.
  • Αφού μαγειρευτεί, αφαιρούμε το κρέας. Χτυπάμε τη σάλτσα στο μούλτι και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου