Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 50΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 750 γρ. κολοκυθάκια
- 1/2 κιλό κιμά
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 10 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σοτάρουμε τον κιμά σε τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μετά τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα καλά μαζί με τον άνηθο.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου