ΜΕΝΟΥ

Pages

Σφουγγάτο με κιμά


Μία πρόταση από τον Ηλία Δερμιτζόγλου για όλη την οικογένεια

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 50΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 750 γρ. κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σοτάρουμε τον κιμά σε τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μετά τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα καλά μαζί με τον άνηθο. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου