ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι σκεπασμένο με ζύμη και μυρωδικά


Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
 
Απαιτούμενος χρόνος : 35 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
  • 0,5 γραμμάρια σαφράν
  • 3 κούπες ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 150 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα ψιλοκομμένα)
  • 250 γραμμάρια παστό χοιρινό κομμένο σε ψιλά καρέ (Σύγκλινο)
  • 300 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • 200 γραμμάρια κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κουρκούμα
  • 2 φύλλα κουρού
  • 2 αυγά χτυπημένα με νερό για το άλειμμα

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι. Ρίξτε το ρύζι σε ένα λεκανάκι με το αλάτι και αφήστε το για 4 -6 ώρες.
  • Στη συνέχεια σουρώστε το και ρίξτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε το σαφράν, αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • Κόβουμε το παστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο ρύζι.
  • Σ΄αυτό το σημείο προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
  • Διαλέξτε μια φόρμα 26 εκ. στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο. Βουτυρώστε τη φόρμα το εσωτερικό και τις άκρες.
  • Στη συνέχεια Απλώστε το πρώτο φύλλο κουρού μέσα στη φόρμα και με ένα μαχαιράκι αφαιρέστε τη ζύμη που προεξέχει. 
  • Ρίξτε το ρύζι μέσα στη ζύμη και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο κουρού. 
  • Στη συνέχεια στρίψτε τη ζύμη στο εσωτερικό της φόρμας και αλείψτε με το μείγμα αυγού.
  • Στη συνέχεια βάζετε για ψήσιμο στο αερόθερμο για 35 λεπτά. Τέλος αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου