Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Απαιτούμενος χρόνος : 35 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 0,5 γραμμάρια σαφράν
- 3 κούπες ρύζι
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Λίγο λιωμένο βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε καρέ
- 150 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα ψιλοκομμένα)
- 250 γραμμάρια παστό χοιρινό κομμένο σε ψιλά καρέ (Σύγκλινο)
- 300 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 200 γραμμάρια κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού κουρκούμα
- 2 φύλλα κουρού
- 2 αυγά χτυπημένα με νερό για το άλειμμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι. Ρίξτε το ρύζι σε ένα λεκανάκι με το αλάτι και αφήστε το για 4 -6 ώρες.
- Στη συνέχεια σουρώστε το και ρίξτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε το σαφράν, αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- Κόβουμε το παστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο ρύζι.
- Σ΄αυτό το σημείο προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Διαλέξτε μια φόρμα 26 εκ. στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο. Βουτυρώστε τη φόρμα το εσωτερικό και τις άκρες.
- Στη συνέχεια Απλώστε το πρώτο φύλλο κουρού μέσα στη φόρμα και με ένα μαχαιράκι αφαιρέστε τη ζύμη που προεξέχει.
- Ρίξτε το ρύζι μέσα στη ζύμη και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο κουρού.
- Στη συνέχεια στρίψτε τη ζύμη στο εσωτερικό της φόρμας και αλείψτε με το μείγμα αυγού.
- Στη συνέχεια βάζετε για ψήσιμο στο αερόθερμο για 35 λεπτά. Τέλος αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου