Μοναδικά μπισκότα για τα χριστούγεννα
Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 κ.σ. κακάο
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 120 γρ. βούτυρο
- 110 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 340 γρ. σταγόνες σοκολάτας σκούρας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά και να προκύψει η ζύμη.
- Αφαιρούμε τη ζύμη απο τον κάδο και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την κόβουμε στη μέση και την πλάθουμε σε 2 μπαστούνια 35 περίπου εκατοστών. Τοποθετούμε τα μπαστούνια της ζύμης στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους. Πιέζουμε τα μπαστούνια ώστε να έχουν ύψος 1,5 εκ. περίπου.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν λίγο. Πρίν κρυώσουν εντελώς τα κόβουμε σε φετούλες πάχους 2 εκ. περίπου. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και τις ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρίζουμε τις φέτες απο την άλλη πλευρά και τις ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Βγάζουμε τις φέτες απο το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί.
- Παίρνουμε μια φέτα μπισκότου και τη βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση. Έπειτα βουτάμε την πλευρά του μπισκότου με τη σοκολάτα σε χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα ή ακόμη και σε κομμάτια marshmallow. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες των μπισκότων.
- Τοποθετούμε τα μπισκότι σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου