ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπιφτέκια σολομού


Τα μοναδικά μπιφτέκια του Ηλία Δεμιρτζόγλου που θα σας μείνουν αξεχαστα

Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 10΄









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 550 γρ. σολομό φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας πάστα κόκκινου κάρι (στα έθνικ ράφια του σούπερ μάρκετ)
  • 2-3 εκατοστά τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι κομμένο ζουλιέν για το σερβίρισμα
Για συνοδευτικό
  • ρύζι βρασμένο
  • 2 καρότα σε λωρίδες
  • 1 αγγουράκι σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλάθουμε τον σολομό με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και φτιάχνουμε μπιφτέκια. 
  • Τα ψήνουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Ανακατεύουμε τις λωρίδες καρότου με το αγγουράκι, το ξίδι και την καστανή ζάχαρη. 
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σολομού με ρύζι, τη σαλάτα και διακοσμούμε με τα ζουλιέν λεμονιού.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου