Τα μοναδικά μπιφτέκια του Ηλία Δεμιρτζόγλου που θα σας μείνουν αξεχαστα
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 10΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 550 γρ. σολομό φιλέτο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πάστα κόκκινου κάρι (στα έθνικ ράφια του σούπερ μάρκετ)
- 2-3 εκατοστά τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι κομμένο ζουλιέν για το σερβίρισμα
- ρύζι βρασμένο
- 2 καρότα σε λωρίδες
- 1 αγγουράκι σε λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλάθουμε τον σολομό με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και φτιάχνουμε μπιφτέκια.
- Τα ψήνουμε στο λάδι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ανακατεύουμε τις λωρίδες καρότου με το αγγουράκι, το ξίδι και την καστανή ζάχαρη.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σολομού με ρύζι, τη σαλάτα και διακοσμούμε με τα ζουλιέν λεμονιού.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου