ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα με καπνιστό τυρί και αχλάδια

Λαχταριστή πίτα με αλμυρό τυρί, ελιές και γλυκά αχλάδια συνθέτουν ένα απολαυστικό και πρωτότυπο ορεκτικό!


Απαιτούμενος χρόνος : 75 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 2 αχλάδια ώριμα κομμένα σε φέτες
  • 250 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γραμμάρια μαύρες ελιές (αφαιρούμε το κουκούτσι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κυμίνου
  • 1 κουταλιά φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • για τη ζύμη της πίτας:
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 αυγό
  • 15 γραμμάρια αλάτι
  • 175 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Λαχταριστή πίτα με αλμυρό τυρί, ελιές και γλυκά αχλάδια συνθέτουν ένα απολαυστικό και πρωτότυπο ορεκτικό!
  • Για να φτιάξουμε τη ζύμη της πίτας βάζουμε σε μια λεκάνη 250 γραμμάρια αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  • Δουλεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν σαν σπασμένος τραχανάς.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 αυγό και 15 γραμμάρια αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα άλλα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη η οποία δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη,σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα το λιγότερο.
  • Στη διάρκεια του χρόνου αυτού φτιάχνουμε τη γέμιση της πίτας.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 300 ml νερό μαζί με 100 γραμμάρια ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  • Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου.
  • Την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και την τρυπάμε σε κάποια σημεία με το πιρούνι ώστε να μην φουσκώσει όταν θα την ψήσουμε.
  • Ανοίγουμε το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τα αχλάδια στον πάτο της πίτας,συνεχίζουμε με μια στρώση καπνιστό τυρί.
  • Τελειώνουμε με τους σπόρους κύμινου και τις ελιές.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 2 αυγά,αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από την πίτα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
  • Βάζουμε την πίτα να ψηθεί για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου