ΜΕΝΟΥ

Pages

Αραβική πίτα με γαλοπούλα και αρωματική σάλτσα



Χορταστικά σάντουιτς για όλες τις ώρες


Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1000 γρ. γαλοπούλα που έχει περισσέψει
  • 4 αραβικές πίτες
  • 5 γρ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 45 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • φρέσκο δυόσμο 1 κ.σ.
  • 1 μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 300 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το μαρούλι, τις μισές πιπεριές, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας σε ένα μπόλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν και τα σοτάρουμε για λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε απο το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. 
  • Άν η γαλοπούλα είναι ωμή ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία αφήνοντας τα κομμάτια της να μαγειρευτούν για 20-30 λεπτά περίπου.
  • Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν μαζί για 1-2 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την ντομάτα. 
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ξύδι, λάδι και δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ανοίγουμε τις αραβικές πίτες και μοιράζουμε σε αυτές τη σάλτσα, προσθέτουμε το μίγμα με τη γαλοπούλα και τα λαχανικά και λίγο κίτρινο τυρί. 
  • Κλέινουμε τις πίτες σε χωνάκι και σερβίρουμε.


Πηγή - www.cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου