Σερβίρουμε με ξεροψημένα κρουτόν
Απαιτούμενος χρόνος : 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 500 γραμμάρια πατάτες
- 1 ρίζα σέλινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 1 κιλό ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό
- 1 χούφτα παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ζωικό βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
- Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες.
- Αφού έχουν σοταριστεί καλά βάζουμε και το σέλινο. Κατόπιν σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει.
- Αφού βράσει περνάμε την σούπα σιγά - σιγά από το μπλέντερ ή την χτυπάμε με μπιμερ για να πολτοποιηθεί.
- Έπειτα την ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τραβάμε από τη φωτιά.
- Κατόπιν βάζουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου