ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες σε κανταΐφι με μαγιονέζα μαύρης ελιάς

Μία πρόταση του Χριστόφορου Πέσκια για το γιορτινό τραπέζι








Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
  • 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
  • 750 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
  • «Ανοίγουμε» με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι ώστε να γίνει πιο αφράτο.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί.
  • Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά.
  • Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 170° C.
  • Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέσα στο λάδι. Eίναι έτοιμο όταν το αλεύρι τσιτσιρίσει.
  • Τηγανίζουμε τις γαρίδες (λίγες κάθε φορά) για 1½ - 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές συνολικά.
  • Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τις αλατίζουμε ξανά ελαφρώς.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.

Συμβουλή

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου