Μία πρόταση του Χριστόφορου Πέσκια για το γιορτινό τραπέζι
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Εκτέλεση
Συμβουλή
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
- 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
- 750 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
- «Ανοίγουμε» με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι ώστε να γίνει πιο αφράτο.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί.
- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά.
- Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 170° C.
- Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέσα στο λάδι. Eίναι έτοιμο όταν το αλεύρι τσιτσιρίσει.
- Τηγανίζουμε τις γαρίδες (λίγες κάθε φορά) για 1½ - 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές συνολικά.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τις αλατίζουμε ξανά ελαφρώς.
- Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.
Συμβουλή
- Οι γαρίδες ταιριάζουν τέλεια με μαγιονέζα με μαύρες ελιές. Πατήστε εδώ για να δείτε πώς τη φτιάχνει ο Χριστόφορος Πέσκιας (video). Μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγουμένη και να τη διατηρήσουμε σε βαζάκι στο ψυγείο. Τις γαρίδες θα τις τηγανίσουμε λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου