ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών


Φτιάξτε με απλά υλικά ένα χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος : 30΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ανάλογο αλατοπίπερο
  • 300 γραμμάρια μουστάρδα
  • 115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα

Για το ρύζι
  • 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
  • 100 γραμμάρια κάσιους
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια.
  • Στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε τη να ζεσταθεί καλά.
  • Σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέστε την πιπεριά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σβήστε με το κρασί, αφήστε να τραβήξουν τα υγρά και προσθέστε τη μουστάρδα και το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα.
  • Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από την εστία και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρύζι.

Για το ρύζι
  • Πλένετε το ρύζι με πολύ νερό. 
  • Το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά. 
  • Το σουρώνετε το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο.
  • Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. 
  • Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. 
  • Το αφήνετε να περιμένει.
~ * ~
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει.
  • Ρίχνετε μέσα τα κάσιους. το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
  • Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου