ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέννες με γαρίδες & σπανάκι

Μία μοναδική πρόταση για το μεσημεριανό σας.

 

 



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 πακέτο πέννες Rigate
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο (καθαρισμένο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μισή ποσότητα τυριού. 
  • Αν το σπανάκι είναι ωμό το βράζουμε για πολύ λίγο και το στραγγίζουμε. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο και τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι 150 γρ. κρέμα και 3 κουταλιές σούπας από κάθε τυρί. 
  • Στρώνουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ τα μισά ζυμαρικά. Από πάνω απλώνουμε το σπανάκι, κατόπιν τις γαρίδες (χωρίς τα κεφάλια) και πασπαλίζουμε με τυρί.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με ό,τι τυρί έχει απομείνει και σκεπάζουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο. 
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς 
  • Στο τέλος προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία γαρίδα βρασμένη με το κεφάλι για το στήσιμο του πιάτου!!

Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου