Μία μοναδική πρόταση για το μεσημεριανό σας.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 πακέτο πέννες Rigate
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο (καθαρισμένο)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- 150 γρ. έμενταλ τριμμένο
- 300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 1 κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους βρασμένες και καθαρισμένες
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μισή ποσότητα τυριού.
- Αν το σπανάκι είναι ωμό το βράζουμε για πολύ λίγο και το στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι 150 γρ. κρέμα και 3 κουταλιές σούπας από κάθε τυρί.
- Στρώνουμε σε βουτυρωμένο πιρέξ τα μισά ζυμαρικά. Από πάνω απλώνουμε το σπανάκι, κατόπιν τις γαρίδες (χωρίς τα κεφάλια) και πασπαλίζουμε με τυρί.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με ό,τι τυρί έχει απομείνει και σκεπάζουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς
- Στο τέλος προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία γαρίδα βρασμένη με το κεφάλι για το στήσιμο του πιάτου!!
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου