Μία μοναδική πίτα που θα σας ενθουσιάσει.
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 40 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
Για τα φύλλα
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1 αβγό
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 1 σφήνακι ούζο
- 3 αβγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 300 γρ. μυζήθρα φρέσκια
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο, χοντροκομμένο
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~
Ετοιμάζουμε τη γέμιση : - Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, το μέλι, λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο κρούστας.
- Στη μία άκρη του απλώνουμε 2 κουτ. σούπας από τη γέμιση.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
- Μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί, κυκλικά στην περιφέρειά του.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, τοποθετώντας τα ρολά στο ταψί κυκλικά, ώστε να φτιάξουμε σαλίγκαρο.
- Χτυπάμε σε μπολάκι το αβγό με το γάλα και περιχύνουμε τα ρολά με το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι με λίγο νερό σε μπρίκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ούζο.
- Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και τη περιχύνουμε με το μείγμα.
- Συνοδεύουμε την πίτα με δροσερή πράσινη σαλάτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου