ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατούλες με πέστροφα και κρέμα γιαουρτιού

Η Νένα έχει κέφια και φτιάχνει μια εκλεκτή λιχουδιά που θα αρέσει σε όλους.

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Προετοιμασία : 20΄ 
Μαγείρεμα : 45΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 20 τεμάχια
  • 10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καλά φυτώρια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
  • 1 πακέτο καπνιστή πέστροφα

Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
  • 50 ml κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο)
  • 50 γρ. μανούρι, λιωμένο με το πιρούνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος ή δυόσμος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
  • 4 κλαράκια σχοινόπρασο κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (σε γλαστράκι σε φυτώρια) ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά όχι τελείως.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
  •  Κατόπιν τις στρώνουμε σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά στο φούρνο. 
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε.


Κρέμα γιαουρτιού: 

  • Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαν σαντιγί. 
  • Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τη σαντιγί) μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. 
  • Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας για λίγο ακόμη. 
  • Με ένα κουταλάκι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την κρέμα στο κέντρο της κάθε μισής πατάτας. 
  • Χωρίζουμε τα φιλέτα της πέστροφας και τα κόβουμε σε 20 κομματάκια. 
  • Βάζουμε ένα κομματάκι πέστροφας πάνω στην κρέμα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό. 
  • Σερβίρουμε αμέσως.


Συμβουλή :

  • Αντί για πέστροφα μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα σε καπνιστό σολομό ή 10 φέτες προσιούτο κομμένες στη μέση ή 1 κουτ. σούπας αυγά σολομού ή ρέγγας.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου