Η Νένα έχει κέφια και φτιάχνει μια εκλεκτή λιχουδιά που θα αρέσει σε όλους.
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Προετοιμασία : 20΄
Μαγείρεμα : 45΄
Για την κρέμα γιαουρτιού
Για το γαρνίρισμα
Κρέμα γιαουρτιού:
Συμβουλή :
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Προετοιμασία : 20΄
Μαγείρεμα : 45΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 20 τεμάχια
- 10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καλά φυτώρια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
- 1 πακέτο καπνιστή πέστροφα
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
- 50 ml κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο)
- 50 γρ. μανούρι, λιωμένο με το πιρούνι
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας άνηθος ή δυόσμος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- 4 κλαράκια σχοινόπρασο κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (σε γλαστράκι σε φυτώρια) ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά όχι τελείως.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
- Κατόπιν τις στρώνουμε σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά στο φούρνο.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε.
Κρέμα γιαουρτιού:
- Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαν σαντιγί.
- Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τη σαντιγί) μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας για λίγο ακόμη.
- Με ένα κουταλάκι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την κρέμα στο κέντρο της κάθε μισής πατάτας.
- Χωρίζουμε τα φιλέτα της πέστροφας και τα κόβουμε σε 20 κομματάκια.
- Βάζουμε ένα κομματάκι πέστροφας πάνω στην κρέμα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή :
- Αντί για πέστροφα μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα σε καπνιστό σολομό ή 10 φέτες προσιούτο κομμένες στη μέση ή 1 κουτ. σούπας αυγά σολομού ή ρέγγας.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου