ΜΕΝΟΥ

Pages

Κακαβιά με πετρόψαρα


Μία κλασική σούπα όνειρο


Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Προετοιμασία : 5 λεπτά (αν μας καθαρίσει τα ψάρια ο ψαράς)
Μαγείρεμα : 30 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1½ κιλό διάφορα πετρόψαρα για βραστά (σκορπινάκια,πέρκες, μπακαλιαράκια, γύλοι, σπάροι, κοκοβιοί) καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη (χωρίς τους σπόρους)
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 2 καρότα
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε τα ψάρια πολύ καλά. 
  • Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό που βράζει. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα ψάρια. 
  • Τα βράζουμε όλα μαζί για 20 λεπτά περίπου. 
  • Σερβίρουμε προσεκτικά σε βαθιά πιατέλα και περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι.
  • Tip Αν τα ψάρια είναι πολύ μικρά, τα αφήνουμε στην άκρη για τους μερακλήδες και σερβίρουμε μόνο τη σούπα με τα λαχανικά. 
  • Η κορυφαία κακαβιά απαιτεί θαλασσινό νερό αντί γλυκού στο βράσιμο και καθόλου αλάτι!

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου