Μία κλασική σούπα όνειρο
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Προετοιμασία : 5 λεπτά (αν μας καθαρίσει τα ψάρια ο ψαράς)
Μαγείρεμα : 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1½ κιλό διάφορα πετρόψαρα για βραστά (σκορπινάκια,πέρκες, μπακαλιαράκια, γύλοι, σπάροι, κοκοβιοί) καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 πατάτα μεγάλη
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη (χωρίς τους σπόρους)
- 1/2 ματσάκι σέλινο
- 2 καρότα
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε τα ψάρια πολύ καλά.
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό που βράζει.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα ψάρια.
- Τα βράζουμε όλα μαζί για 20 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε προσεκτικά σε βαθιά πιατέλα και περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι.
- Tip Αν τα ψάρια είναι πολύ μικρά, τα αφήνουμε στην άκρη για τους μερακλήδες και σερβίρουμε μόνο τη σούπα με τα λαχανικά.
- Η κορυφαία κακαβιά απαιτεί θαλασσινό νερό αντί γλυκού στο βράσιμο και καθόλου αλάτι!
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου