¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : theonewithallthetastes.com
Μερίδες : Για 20 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μαστιχωτές μπάρες που ταιριάζουν φοβερά με καφέ, ενώ μπορούν κάλλιστα να σταθούν και σαν επιδόρπιο αν συνοδευτούν με 1-2 μπάλες παγωτό.
Συστατικά
- 220 γραμμ. βούτυρο
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή
- 2 βανιλίνες
- 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
- 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 330 γραμμ. nutella
- 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
- Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι.
- Ρίχνουμε τέλος το αλάτι.
- Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο.
- Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές).
- Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πηγή - theonewithallthetastes.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου