ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπάρες μπισκότου με nutella και ζαχαρούχο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : theonewithallthetastes.com
Μερίδες : Για 20 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
Μαστιχωτές μπάρες που ταιριάζουν φοβερά με καφέ, ενώ μπορούν κάλλιστα να σταθούν και σαν επιδόρπιο αν συνοδευτούν με 1-2 μπάλες παγωτό.

Συστατικά
  • 220 γραμμ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 330 γραμμ. nutella
  • 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

Τρόπος παρασκευής
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
  • Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε τέλος το αλάτι.
  • Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο.
  • Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές).
  • Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Πηγή - theonewithallthetastes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου