ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαχανοντολμάδες


Η νηστίσιμη εκδοχή των λαχανοντολμάδων











Συνταγή : Cookbox
Μερίδες :για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 2 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

Υλικά
  • 1 λάχανο μέτριου μεγέθους
  • 300 γρ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 7 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 220 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το λάχανο από τα πρώτα 2-3 εξωτερικά φύλλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε ένα τρίγωνο στη βάση του, ώστε να αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα που να το χωράει μαζί με νερό που βράζει για να ζεματιστεί. Καθώς βράζει τα πρώτα φύλλα αρχίζουν και ανοίγουν που σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Βγάζουμε το λάχανο από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα πρώτα μαλακά φύλλα και το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν και τα εσωτερικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσουν όλα τα φύλλα του λάχανου.
  • Αφού έχει βράσει αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και κόβουμε από τα φύλλα του λάχανου που έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια και τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να είναι έτοιμη να τοποθετήσουμε τους λαχανοντολμάδες μας.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το ρύζι, το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κόκκινη γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να σοταριστούν ομοιόμορφα και το μείγμα της γέμισης είναι έτοιμο να το αποσύρουμε από τη φωτιά και να τυλίξουμε τους λαχανοντολμάδες μας.

Πως τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες:
  • Παίρνουμε ένα ένα φύλλο (αν είναι πολύ μεγάλο με ένα μαχαιράκι το κόβουμε στη μέση) και με ένα κουτάλι βάζουμε από τη γέμιση μας στο πάνω μέρος του φύλλου μας. Τυλίγουμε την αριστερή πλευρά, μετά τη δεξιά και στη συνέχεια το τυλίγουμε ξεκινώντας από πάνω κάνοντας ένα ρολό. Δεν τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες πολύ σφιχτά. Έναν έναν τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και όταν έχουμε ολοκληρώσει περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και νερό τόσο που να τους σκεπάσει. Καλύπτουμε με ένα ρηχό πιάτο, ώστε να τους συγκρατεί στο βράσιμο και τους ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.
  • Οι λαχανοντολμάδες μας είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου