ΜΕΝΟΥ

Pages

Φακές και ρεβίθια με ρύζι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Καθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε στη φωτιά μαζί με τα ρεβίθια και λίγο νερό, να πάρουν μερικές βράσεις. 
  • Χύνουμε το πρώτο νερό, στραγγίζουμε τα όσπρια, προσθέτουμε φρέσκο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. 
  • Προς το τέλος, ρίχνουμε το ρύζι καλά πλυμένο, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει καλά το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί.
  • Pίχνουμε τα δύο είδη κρεμμυδιών σε τηγανάκι και τα ροδίζουμε με το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το φαγητό σε βαθιά πιατέλα και περιχύνουμε με τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια όπως είναι καυτά μαζί με το λάδι τους. 
  • Στολίζουμε τα πιάτα με άνηθο ή μαϊντανό και συνοδεύουμε με επιπλέον ωμά φρέσκα κρεμμυδάκια και παστές σαρδέλες.

Πηγή - www.thecookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου