menu22

Σαλάτα με καλαμπόκι και ντομάτα


Ελαφριά σαλάτα για το Κυριακάτικο τραπέζι σας.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 15 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 20 καλαμπόκια ολόκληρα
  • 6 ώριμες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα

Εκτέλεση
  • Προετοιμάστε την φωτιά στην ψησταριά και παράλληλα βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μπόλικο αλάτι να βράσει. Κόψτε όλα τα καλαμπόκια στη μέση (κάθετα), με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο το καθάρισμα.
  • Τοποθετήστε τα καλαμπόκια στο βραστό νερό μέχρι να γίνουν ανοιχτό κίτρινο. Βγάλτε τα καλαμπόκια από την κατσαρόλα και αφήστε τον αέρα να τα στεγνώσει για μερικά λεπτά. Αφού στεγνώσουν τοποθετήστε τα καλαμπόκια στην ψησταριά και αρχίστε να ψήνετε την κάθε πλευρά. Θέλουμε να πετύχουμε πολύ καλό ψήσιμο, που σημαίνει ότι συγκεκριμένα σημεία στο καλαμπόκι μπορεί να μαυρίσουν. Δεν μας ενοχλεί, θέλουμε μείγμα μαύρων και όχι σημείων.
  • Όσο ψήνονται τα καλαμπόκια, τεμαχίστε τις ντομάτες και τοποθετήστε τες σε μια μεγάλη λεκάνη. Βγάλτε τα καλαμπόκια από την φωτιά και καθαρίστε το εσωτερικό τους. Μόλις τα καθαρίσετε προσθέστε τα στην λεκάνη με τις ντομάτες και μαρινάρετε με αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. πάπρικα. Προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Εάν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου