Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Προετοιμασία : 15΄
Ψήσιμο : 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 170 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 1 μπανάνα (όσο πιο άγουρη γίνεται)
- 1 κονσέρβα καβούρι
- 1 κουτ. σούπας σταφίδα Kορίνθου
- 1 μικρό τσαμπί φρέσκια σταφίδα
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας φιστίκια αράπικα
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 λεμόνι (το ξύσμα)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Bράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το ρύζι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Kόβουμε τα σταφύλια στη μέση και στραγγίζουμε το καβούρι από τα υγρά του.
- Kόβουμε την μπανάνα σε κυβάκια.
- Aνακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Περιχύνουμε με τη sauce –αφού πρώτα χτυπήσουμε στο μπλέντερ τα υλικά της– και σερβίρουμε.
Tip :
- Αν δεν μας αρέσει το καβούρι, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλιτζάνι βρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου