ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρυζοσαλάτα με καβούρι



Μία ελαφριά σαλάτα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας.


Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Προετοιμασία : 15΄
Ψήσιμο : 20΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 170 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μπανάνα (όσο πιο άγουρη γίνεται)
  • 1 κονσέρβα καβούρι
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδα Kορίνθου
  • 1 μικρό τσαμπί φρέσκια σταφίδα
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας φιστίκια αράπικα
  • 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη sauce
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Bράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το ρύζι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Kόβουμε τα σταφύλια στη μέση και στραγγίζουμε το καβούρι από τα υγρά του. 
  • Kόβουμε την μπανάνα σε κυβάκια. 
  • Aνακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας. 
  • Περιχύνουμε με τη sauce –αφού πρώτα χτυπήσουμε στο μπλέντερ τα υλικά της– και σερβίρουμε.

Tip : 
  • Αν δεν μας αρέσει το καβούρι, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλιτζάνι βρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου