ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με αβοκάντο, μπέικον και γαρίδες

Μία μοναδική συνταγή από τον Κώστα Τσίγκα

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα :








~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 1 άτομο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • ½ αβοκάντο ώριμο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες μπέικον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το μπέικον σε στεγνό τηγάνι και το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να βγουν τα λίπη του. 
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά. 
  • Μεταφέρουμε το μπέικον και τις γαρίδες μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε μπολ και προσθέτουμε το αβοκάντο και τον βασιλικό. 
  • Χτυπάμε μαζί τα 2 αβγά και τα 2 ασπράδια σε ένα άλλο μπολ για 5 δευτερόλεπτα και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Βάζουμε το βούτυρο σε καθαρό αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο (διαμέτρου 15 εκ.) και το ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να «αφρίσει». 
  • Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το αβγό σε όλα του τα σημεία. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα με το αβοκάντο στη μισή πλευρά. 
  • Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 3 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά με ένα γάντι το τηγάνι μας και γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο. 
  • Γυρίζουμε την πλευρά της ομελέτας που δεν έχει γέμιση πάνω από την άλλη και σερβίρουμε απευθείας την ομελέτα.

Σημ.: 
  • Οι διπλωμένες ομελέτες στις οποίες η γέμιση τοποθετείται ξεχωριστά ανάμεσα στα ψημένα αβγά διαφέρουν αισθητικά και γευστικά από τις απλές, στις οποίες η γέμιση έχει χτυπηθεί μαζί με τα αβγά στο μπολ. 
  • Η βασική τους διαφορά είναι ότι ή διπλωμένη ομελέτα είναι συνήθως πιο αφράτη και τα συστατικά της γέμισης δεν επεμβαίνουν γευστικά στο αβγό.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου