Μία μοναδική συνταγή από τον Κώστα Τσίγκα
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 8΄
Σημ.:
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 8΄
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 1 άτομο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- ½ αβοκάντο ώριμο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες μπέικον κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 αβγά μεγάλα
- 2 ασπράδια αβγού
- 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε το μπέικον σε στεγνό τηγάνι και το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να βγουν τα λίπη του.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά.
- Μεταφέρουμε το μπέικον και τις γαρίδες μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε μπολ και προσθέτουμε το αβοκάντο και τον βασιλικό.
- Χτυπάμε μαζί τα 2 αβγά και τα 2 ασπράδια σε ένα άλλο μπολ για 5 δευτερόλεπτα και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Βάζουμε το βούτυρο σε καθαρό αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο (διαμέτρου 15 εκ.) και το ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να «αφρίσει».
- Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το αβγό σε όλα του τα σημεία.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα με το αβοκάντο στη μισή πλευρά.
- Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 3 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά με ένα γάντι το τηγάνι μας και γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο.
- Γυρίζουμε την πλευρά της ομελέτας που δεν έχει γέμιση πάνω από την άλλη και σερβίρουμε απευθείας την ομελέτα.
Σημ.:
- Οι διπλωμένες ομελέτες στις οποίες η γέμιση τοποθετείται ξεχωριστά ανάμεσα στα ψημένα αβγά διαφέρουν αισθητικά και γευστικά από τις απλές, στις οποίες η γέμιση έχει χτυπηθεί μαζί με τα αβγά στο μπολ.
- Η βασική τους διαφορά είναι ότι ή διπλωμένη ομελέτα είναι συνήθως πιο αφράτη και τα συστατικά της γέμισης δεν επεμβαίνουν γευστικά στο αβγό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου