Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Προετοιμασία : 30΄
Μαγείρεμα : 60΄
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 - 8 άτομα
- 8 πατάτες κομμένες σε λεπτές (σχεδόν διάφανες) ροδέλες
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 σκελίδες σκόρδο εξαιρετικά ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το πασπάλισμα
- αλάτι, πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε εναλλάξ στρώσεις με πατάτα, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.
- Ανακατεύουμε καλά το γάλα με το τυρί κρέμα και περιχύνουμε τις πατάτες –το μείγμα πρέπει να τις σκεπάζει ίσα ίσα.
- Aν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο γάλα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 15 λεπτά για να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip:
- Oι πατάτες au gratin συνοδεύουν ιδανικά οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό ψητό ή της κατσαρόλας, αλλά σερβίρονται και ως κύριο πιάτο με μια σαλάτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου