ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες au gratin

Μία μοναδική συνταγή για το μεσημεριανό σας.

Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Προετοιμασία : 30΄
Μαγείρεμα : 60΄









~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 - 8 άτομα
  • 8 πατάτες κομμένες σε λεπτές (σχεδόν διάφανες) ροδέλες
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 5 σκελίδες σκόρδο εξαιρετικά ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε εναλλάξ στρώσεις με πατάτα, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. 
  • Ανακατεύουμε καλά το γάλα με το τυρί κρέμα και περιχύνουμε τις πατάτες –το μείγμα πρέπει να τις σκεπάζει ίσα ίσα. 
  • Aν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο γάλα. 
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. 
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 15 λεπτά για να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip: 
  • Oι πατάτες au gratin συνοδεύουν ιδανικά οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό ψητό ή της κατσαρόλας, αλλά σερβίρονται και ως κύριο πιάτο με μια σαλάτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου