Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 225 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και έξτρα για το πασπάλισμα των κουραμπιέδων
- 8 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξεφλουδισμένα και χονδροκομμένα
- Αλάτι μια πρέζα
- 1 αυγό μόνο τον κρόκο
- 15 ml κονιάκ ή ούζο
- 1 βανίλια
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 ml ανθόνερο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα κρατάμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με το 1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη, τον κρόκο του αυγού και θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
- Προθέτουμε τα αμύγδαλα, το κονιάκ ή το ούζο και τη βανίλια. Αφού ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ όπου αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και να ζυμώνουμε τη ζύμη μας. Είναι πιθανό να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο αλεύρι. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια σφιχτή ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρές μπαλίτσες, περίπου στο μέγεθος καρυδιού και τις πατάμε λίγο από πάνω ώστε να πλατύνουν. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε τους κουραμπιέδες σε ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες μας σε αλάδωτο ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (160 – 180 C) για περίπου 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια τους βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστοί τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
- Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου