Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Προετοιμασία : 15΄
Μαγείρεμα : 25΄
~ ~ ~ ~ ~Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 8 λαζάνια πλατιά
- 2 κονσέρβες τόνο (320 γρ. η καθεμία) στραγγισμένο και κομματιασμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 300 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σταδιακά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του πακέτου.
- Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μονή στρώση επάνω σε ταψί στρωμένο με βαμβακερή πετσέτα.
- Τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Γεμίζουμε τα λαζάνια βάζοντας στο κέντρο 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα και τυλίγουμε σε ρολά.
- Πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου