ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με τόνο κονσέρβας

Μία πρόταση από την Εφη Γιαλούση για τους λάτρεις των ζυμαρικών


Συνταγή : Εφη Γιαλούση 
Προετοιμασία : 15΄
Μαγείρεμα : 25΄






~ ~ ~ ~ ~Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 8 λαζάνια πλατιά
  • 2 κονσέρβες τόνο (320 γρ. η καθεμία) στραγγισμένο και κομματιασμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σταδιακά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του πακέτου. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μονή στρώση επάνω σε ταψί στρωμένο με βαμβακερή πετσέτα. 
  • Τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  •  Γεμίζουμε τα λαζάνια βάζοντας στο κέντρο 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα και τυλίγουμε σε ρολά. 
  • Πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου