Ενα κλασικό ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει
Συνταγή : Ηλίας Μαμαλάκης
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 12 ολόκληρες γαρίδες καθαρισμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μπολ φρέσκιας τριμμένης ντομάτας
- 2 κ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 100 γραμ.τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βάζετε νερό να βράζει. Προσθέτετε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρίχνετε ολόκληρες τις γαρίδες.
- Αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο, ενώ φυλλάτε το ζωμό που έβρασαν.
- Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αφήνετε λίγο να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο από τον ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες και που έχετε φυλάξει .
- Περιμένετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και σβήνετε τη φωτιά.
- Παίρνετε 2 σαγανάκια και βάζετε στον πάτο του καθενός 5-6 γαρίδες.
- Από πάνω θρουλιάζετε τη φέτα και σκεπάζετε με τη σάλτσα.
- Βάζουμε τα σαγανάκια στον φούρνο για 3-4 λεπτά για να γκρατιναριστεί.
- Σερβίρετε.
Πηγή - Elias Mamalakis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου