ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες σαγανάκι (Ηλίας Μαμαλάκης)


Ενα κλασικό ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει







Συνταγή : Ηλίας Μαμαλάκης
Μερίδες  : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 12 ολόκληρες γαρίδες καθαρισμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μπολ φρέσκιας τριμμένης ντομάτας
  • 2 κ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 100 γραμ.τυρί φέτα



Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζετε νερό να βράζει. Προσθέτετε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρίχνετε ολόκληρες τις γαρίδες.
  • Αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο, ενώ φυλλάτε το ζωμό που έβρασαν.
  • Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αφήνετε λίγο να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
  • Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο από τον ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες και που έχετε φυλάξει .
  • Περιμένετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και σβήνετε τη φωτιά.
  • Παίρνετε 2 σαγανάκια και βάζετε στον πάτο του καθενός 5-6 γαρίδες.
  • Από πάνω θρουλιάζετε τη φέτα και σκεπάζετε με τη σάλτσα.
  • Βάζουμε τα σαγανάκια στον φούρνο για 3-4 λεπτά για να γκρατιναριστεί.
  • Σερβίρετε.

Πηγή - Elias Mamalakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου