Εύκολο κέικ με γεύση και άρωμα κολοκύθας για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Απαιτούμενος χρόνος : 60΄
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 60΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γραμμάρια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 400 γραμμάρια βρασμένη κολοκύθα κίτρινη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο 113 γραμμάρια
- 1/2 κουταλάκι κανέλλα
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 ασπράδια + 3 κροκκάδια αυγού
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε αρκετό νερό βράζουμε την κολοκύθα για 15 λεπτά ίσα - ίσα να μαλακώσει. Στη συνέχεια την τρίβουμε στο τρίφτη.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη μισή ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα κροκάδια αυγού.
- Σιγά - σιγά, προσθέτουμε το κολοκύθι, εναλλάξ με το αλεύρι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.
- Μόλις ψηθεί και κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε, αν θέλουμε, το βούτυρο με την κανέλα, για να γίνει αφράτο και το συνοδεύουμε με το κέικ.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου