ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα

Εύκολο κέικ με γεύση και άρωμα κολοκύθας για να συνοδέψτε τον καφέ σας

Απαιτούμενος χρόνος : 60΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γραμμάρια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 400 γραμμάρια βρασμένη κολοκύθα κίτρινη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο 113 γραμμάρια
  • 1/2 κουταλάκι κανέλλα
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 ασπράδια + 3 κροκκάδια αυγού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε αρκετό νερό βράζουμε την κολοκύθα για 15 λεπτά ίσα - ίσα να μαλακώσει. Στη συνέχεια την τρίβουμε στο τρίφτη.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη μισή ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα κροκάδια αυγού.
  • Σιγά - σιγά, προσθέτουμε το κολοκύθι, εναλλάξ με το αλεύρι.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.
  • Μόλις ψηθεί και κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε, αν θέλουμε, το βούτυρο με την κανέλα, για να γίνει αφράτο και το συνοδεύουμε με το κέικ.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου