ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχάρι στιφάδο

Μία παραδοσιακή συνταγή για το μεσημεριανό σας.

Χρόνος Προετοιμασίας :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~

  • 1000 γρ. μοσχάρι
  • 225 ml. ελαιόλαδο
  • κρεμμυδάκι μικρό ολόκληρο 1000γρ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 300 ml κόκκινο γλυκό κρασί ή κρασί της αρεσκείας σας
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/3 κ.σ. κύμινο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. 
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χονδροκομμένα και τη δάφνη. 
  • Όταν τσιγαριστούν λίγο προσθέτουμε μέσα το κρέας να τσιγαριστεί και αυτό και αμέσως μετά προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Αφού το μοσχάρι ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί ώστε να σκεπαστεί το κρέας. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο και αφήνουμε να βράσει καλά σε σιγανή φωτιά, περίπου για 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να έχει μαλακώσει.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου