ΜΕΝΟΥ

Pages

Mακαρονάκι με πέστροφα καπνιστή


Μία μοναδική συνταγή της Εφης Γιαλούση στο cookbook.

Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 15΄










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες καθαρισμένη από φλούδες και ίνες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα μέτρια (και το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 2 φιλέτα πέστροφα καπνιστή
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου ελαφρώς κοπανισμένοι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μαραθόριζα με τα κρεμμυδάκια, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την πέστροφα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τους σπόρους γλυκάνισου. 
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου