Μία μοναδική συνταγή της Εφης Γιαλούση στο cookbook.
Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτρια μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες καθαρισμένη από φλούδες και ίνες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα μέτρια (και το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 2 φιλέτα πέστροφα καπνιστή
- 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου ελαφρώς κοπανισμένοι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μαραθόριζα με τα κρεμμυδάκια, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την πέστροφα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τους σπόρους γλυκάνισου.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου