ΜΕΝΟΥ

Pages

Πεϊνιρλί με πολίτικο λουκάνικο & κασέρι

Άλλη μία συνταγή του Ανδρέας Λαγού που θα σας μείνει αξέχαστη.








Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 4 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά (ή 2 κ.γ. ξερή μαγιά)
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Για τη σάλτσα
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 1-2 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 1-2 κ.σ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pummaro
  • 40 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την γέμιση:
  • 8 πολίτικα λουκάνικα Ifantis
  • 160 γρ. κασέρι
  • 6-7 μεγάλα φύλλα βασιλικού

Για το σερβίρισμα:
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 5-6 φύλλα ρίγανη φρέσκια

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

Για τη σάλτσα
  • Βάζουμε τις πιπεριές, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου,στους 200 βαθμούς, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να φουσκώσει.
  • Τρίβουμε το κασέρι και το ανακατεύουμε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
  • Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά περίπου.
  • Ανοίγουμε το μπολ και τις ξεφλουδίζουμε.
  • Πιέζουμε τις ψημένες σκελίδες σκόρδο, για να βγει η σάρκα τους.
  • Ψιλοκόβουμε τις ψημένες πιπεριές και το σκόρδο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι με τον φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση
  • Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ø
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
  • Παίρνουμε το ένα κομμάτι και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα με πάχος 1 εκ. Απλώνουμε λίγη σάλτσα αφήνοντας ένα περιθώριο 1εκ. γύρω-γύρω και κλείνουμε τα πλαϊνά φτιάχνοντας ένα πλαίσιο (σχήμα βάρκας).
  • Βάζουμε στο άνοιγμα από 2 λουκάνικα και πασπαλίζουμε με το κασέρι, ανακατεμένο με το βασιλικό.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη γύρω-γύρω και στις άκρες, να είναι τραγανό το πεϊνιρλί από κάτω και η σάλτσα να βράζει.

Για το σερβίρισμα
  • Λιώνουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο, την ανακατεύουμε με την καπνιστή πάπρικα και αλείφουμε με το μείγμα τα ψημένα πεϊνιρλί, όταν βγουν από το φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου