menu22

Λυθρίνι με σαλάτα από εσπεριδοειδή



Τι καλύτερο μετά την κρεατοφαγία τις Κυριακής του Πάσχα από ένα ψάρι.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μικρά ραδίκια, ψιλοκομμένα σε λωρίδες
  • ½ βολβό μάραθο, μικρό, κομμένο στα 2, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ πιπεριά, κίτρινη ή κόκκινη, ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά jalapeño κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ¼ κούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (σχοινόπρασο)
  • 1 κ.σ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο, συν λίγο για λάδωμα
  • 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα 170 γρ λυθρίνι

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε μια ψησταριά. Στη συνέχεια ανακατέψτε σε μια μεγάλη λεκάνη τα ραδίκια, τον μάραθο, την πιπεριά, το jalapeño, τον κόλιανδρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την μέντα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίστε πολύ καλά το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι αφαιρώντας όλα τα άσπρα κομμάτια.
  • Δουλεύοντας πάνω από την λεκάνη καθαρίστε τα φρούτα από την μεμβράνη τους και στύψτε τις μεμβράνες έτσι ώστε να απελευθερωθούν όλοι οι χυμοί των φρούτων. Προσθέστε τις 2 κ.σ. λάδι και τον χυμό λεμονιού στην λεκάνη και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα πολύ καλά λαδωμένο ταψί, αλείψτε τα με λάδι, και μαρινάρετε τα με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τα σε απόσταση 15 cm από την φωτιά για 4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να ασπρίσει ολόκληρο το φιλέτο. Με μια σπάτουλα μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα, γαρνίρετε με την σαλάτα και σερβίρετε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου