menu22

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες


Λαχταριστό κοκκινιστό για το μεσημεριανό σας τραπέζι.








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 δαφνόφυλλο, φρέσκο ή ξερό
  • 5 - 6 κλωνάρια θυμάρι ή 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • άγουρο ελαιόλαδο για το τελείωμα
  • 4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο 500 γραμμάρια η κάθε μία
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 800 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 150 ml κρασί ξηρό λευκό
  • 250 ml ζωμός κρέατος ή νερό

Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε 2 από τις φέτες του κρέατος για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσουν καλά.
  • Μεταφέρουμε το κρέας από την κατσαρόλα σ’ ένα ταψί που να χωράει ίσα-ίσα όλες τις φέτες. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο κρέας. Δεν σοτάρουμε τις φέτες όλες μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι που έχει μείνει και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130 βαθμούς. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί πάνω από το κρέας και βάζουμε τρυγήρω τις πατάτες. Τακτοποιούμε το δαφνόφυλλο, τα κλωνάρια θυμαριού και το γλυκάνισο ανάμεσα στις φέτες κρέατος. Σκεπάζουμε το ταψί καλά δυο φορές με αλουμινόχαρτο (πρέπει να είναι πολύ καλά σκεπασμένο) και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
  • Τα τελευταία 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, δυναμώνουμε λίγο το φούρνο και αφήνουμε τα υγρά να εξατμιστούν και το κοκκινιστό μας να μελώσει.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε τις φέτες κρέατος με τη σάλτσα, περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε με τις πατάτες μας ή με λευκό ρύζι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου