¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 130΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 900 γρ. μοσχάρι σπάλα-ελιά, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- μία πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.γ. μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 φλ. ζωμό βοδινού
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
- 25 γρ. βούτυρο, ανάλατο
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει.
- Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κρέας, βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το κέτσαπ, το βαλσάμικο ξύδι, την κανέλα, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από την κατσαρόλα.
- Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγα υγρά. Αν έχουν μειωθεί αρκετά, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.
- Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, αφήνουμε να βράσουν για 12-15 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Επαναφέρουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα κρεμμυδιών και τις πατάτες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου