¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για την Amatriciana
- 400 γρ. bucatini
- νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- 500 γρ. σάλτσα Amatriciana
- 100 γρ. λίπος από το σοτάρισμα του Guanciale
- 15 γρ. αλάτι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 70 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
- 10 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
- Guanciale σοταρισμένο
Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ.Guanciale
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, χτυπημένη στο μπλέντερ
- 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 11 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πιπεριά τσίλι, σε φέτες
- αλάτι
Εκτέλεση
Για την Amatriciana
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη σάλτσα Amatriciana και λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.
- Φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μισές ποσότητες από τα δύο τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν μέσα στη σάλτσα.
- Προσθέτουμε πιπέρι, δοκιμάζουμε τη γεύση και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με το τραγανό guanciale και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το guanciale με το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το guanciale και φροντίζουμε να καβουρδιστεί από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα ώστε να γίνει ελαφρώς τραγανό στο εξωτερικό του και πολύ μαλακό στο εσωτερικό.
- Μόλις σοταριστεί το guanciale αφαιρούμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπωλ με απορροφητικό χαρτί και το διατηρούμε σε ένα ζεστό σημείο για το τελείωμα των ζυμαρικών.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, ένα λεπτό περίπου.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και διορθώνουμε τη γεύση σύμφωνα με το γούστο μας.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου